Mellby Frodo – en historie om tro, håp og kjærlighet!

//Mellby Frodo – en historie om tro, håp og kjærlighet!

Mellby Frodo etter seieren på Årgjäng fredag, med oppasser Anja og eier June. Upåklagelig stemning! 🙂

Tålmodigheten belønnes!

Mellby Frodo har, fra han tok sine første travsteg, vært en særdeles talentfull hest. Kristian og Trond likte ham veldig godt fra dag en. Han hadde stamme, eksteriør og utstråling, og ikke minst kunne han flytte på beina..! «Frode» hadde tilsynelatende alt som unghest, og vi gledet oss virkelig til han skulle debutere i løpsbanen.

Men, alt går ikke alltid som man planlegger når det er levende vesener det er snakk om… Kort tid før debuten ble forventinger og håp snudd til frustrasjon, Kristian skjønte til å begynne med ingenting av hvorfor «Frode» gikk fra å trene strålende til ikke å fungere i det hele tatt, han klarte ikke å henge med de andre hestene i mer enn halve jobbet.. Kristian og Trond mistenkte at det kunne være noe luftveisrelatert, til tross for at han ikke hadde lyder i halsen slik mange av hestene med halsproblemer har. Veterinær Lars Moen ble kontaktet, han er svært dyktig og har lang erfaring med «halshester», og full utredning med kjøring med kamera i halsen etc. iverksatt. Ganske riktig, det var halsen som var Frodes problem. Frode ble laseroperert, men fungerte fortsatt ikke tilfredsstillende i trening. Tilbake til Lars Moen, som opererte ham på nytt, denne gangen med en «tie-forward» operasjon av ganen. Joda, Frodo ble bedre, men heller ikke denne gangen fungerte han 100% i etterkant…

Mange eiere hadde nok her gitt opp, men Mellby Frodo har vært veldig heldig i valg av eiere! 😉 June Katrine Bøe og Kai Baugerød er nemlig mennesker av den svært dyrekjære sorten, og å gi opp sin kjære Frode var ikke aktuelt for deres del. Junes innstilling var klar; «vi må gjøre det beste for hesten, og fungerer det ikke skal han få bli ridehest hos meg!» Derfor, tilbake til Veterinær Lars Moen som foretok en ny laseroperasjon på Frodes hals. Denne gangen merket Kristian raskt at det nå virket som om gane-problematikken var løst, og i samråd med Lars Moen satt vi opp et treningsopplegg spesiallaget for «Frode».

Resten er historie, Mellby Frodo debuterte på Jarlsberg 4. mai med seier, og står nå med tre seiere på like mange starter så langt i livet! 🙂 Utrolig moro, så veldig, veldig fortjent for eierne June og Kai, som valgte å gi Frode ikke bare en, men tre sjanser til å bli bra..! 🙂


Oppsummering av øvrige starter den siste uken

I tillegg til Mellby Frodo hadde vi Amarone Classic, Sao Paulo, Hickothepooh og Lakeside Cassie til start på Årgjäng. Amarone Classic fikk et håpløst løpsopplegg med 3. spor hele sisterunden, men holdt koken imponerende bra til 4. plass. Sao Paulo fikk også + i margen med ny rek. på 12,3, nr. 5. Hickothepooh var favoritt i sitt løp, men måtte ta til takke med 2. plass, fungerte fint etter pause. Lakeside Cassie var også meget bra for dagen til 2. plass.

Radarparet «Hicko» og Ernestas

Lakeside Cassie – med passasjer..! 🙂

Gode damer på Jarlsberg

Fredag var en travel dag for oss, vi hadde to hester til start på Jarlsberg på kvelden. Tarita Del Sile er en hoppe vi tror vil bite godt fra seg i løpsbanen fremover. Hun leverte et fint løp etter pause til 4. plass på solide 13,4. En debutant vi virkelig var fornøyd med var 3-årige Nuclear Tile, hun går og vingler litt og er veldig grønn, men gikk et meget bra løp til 2. plass på sterke 17,3.

Herlig bilde av Nuclear Tile og Kristian, … og liten tvil om hvor vi har lånt det fra! 🙂

Bad Nite Call Saul god 3’er på Bjerke

Bad Nite Call Saul har fått mye mengde/styrketrening i vinter, og han viste seg nå i en helt ny utgave på Bjerke mandag. Aksjonsmessig var han nå veldig fin, og selv om er litt tung i kroppen etter en lang treningsperiode, la han inn en meget solid langspurt til 3. plass, + i boka og vi gleder oss til fortsettelsen! 🙂
Favoritten Rosanna K.G. bråbremset og forårsaket kollisjon i siste sving, noe som dessverre resulterte i armbrudd hos Geir Vegard Gundersen. Veldig kjedelig, han var akkurat tilbake i banen etter ryggoperasjon og fortjente virkelig ikke et nytt skadeavbrekk.. Martine Sørvik gikk også i bakken med stygge skrubbsår som resultat. Pontiac var under pari for dagen, mens Crunch Classic satt bom fast med tørt krutt på lager. Muscles Classic var positiv etter lang pause til 3. plass, på gang nå! 🙂

Åååå så godt med en dusj, synes Muscles! 🙂

            Bad Nite Call Saul er vel noe av det nærmeste vi kommer Silkesvarten!  Her med tidligere oppasser Karina

Luxury Tile og Miracle Tile gode sølvjenter!

På Bjerke onsdag var Rock Lobster under pari for dagen og endte uplassert. I det samme løpet leverte Miracle Tile et meget sterkt løp til 2. plass. Hun har feilet bort flere topplasseringer, Miracle, derfor var det ekstra gledelig at hun nå holdt seg i rett gangart helt inn på fine 17,2. 🙂
Kemp Classic giret hun seg voldsomt opp etter fire omstarter, men holdt seg utrolig nok i rett gangart fra start. Hun ble alt for pigg fra start grunnet omstartene og dro avgårde langt foran feltet, det kostet krefter men hun holdt bra til 4 plass på 17,7. Kusk Dag Sveinung var meget godt fornøyd med henne, hun er i fin utvikling.
Luxury Tile var solid 2’er bak suverene Forever Peace som rett og slett var helt rå på 11,8.

  Miracle Tile og Nadja etter flott 2. plass på Bjerke

 Staselige Luxury Tile og Kristian stod for en sterk innsats til 2. plass på 12,7 på Bjerke onsdag.

…Og det var, kort oppsummert, hva som har skjedd på startfronten de siste dagene.
Vi gleder oss til OGP helgen, god helg alle sammen! 🙂

2018-06-13T18:57:06+00:00 8. juni 2018|