Om oss * Meritter * Ansatte * Priser * Nyttige linker
Vi holder til i naturskjønne omgivelser, med ideelle muligheter for trening av travhester. Vi har milevis med skogsbilveier, 900 m rettstrekke, 800 m rundbane, 2,5 km rundløype, 600 m sandspor,150 mål med luftegårder, klatreløyper, longeringsgrop, tredemølle, horsewalker og 400 meter sandstrand. Vi har vært den mestvinnende stallen i landet i 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 og 2011. Trond ble kåret til årets trener i 2004 og 2007, og var nominert også i 2006, 2008, 2009 og 2011. De siste årene har det ikke vært kåringer. Vi har kjempet i toppen av trenerstatistikken hvert eneste år siden vi startet opp.
Team Buller’n & Malmin
Team Buller’n består av Trond ”Buller’n” Anderssen, ”frua” Line Bergsund og Kristian Malmin, samt våre ansatte Ernestas Tijunelis, Svajunas Liuima, Vilde Orstad, Jeanett Borgstein, Marie Gustafsson, Thomas Grønlie, Arturas Bliukies, Henning F. Andersen og Thor Eldar Westby.
I tillegg har vi stallgjengen, som består av våre uvurderlige medhjelpere Stine Edvinsen, Silje Orø Berstad, Hanne Freitag, Hege Hval, Einar Hval, Tone Britt Madsen, Kiddi Pallsson, Marte Viker, Marianne Dahl, Ellen Holtebu, Sunniva og Melissa Kristiansen, Martine Riiser, Renata og Helena Tangen og Siv Kristensen.
Vår filosofi

Kjenner dere igjen rytteren til venstre, med et noe anstrengt ansiktsuttrykk? Jo da, det er Kristian Malmin, som er tilbake på stallen hos oss etter noen år med egen trenerstall.
Vi startet opp med trenervirksomhet i 2001, og har pr. i dag 15 ansatte og pr. januar 2020 totalt ca. 80 hester i trening.
Vi ønsker å være en kvalitetsfylt stall hvor forholdene er lagt til rette for at de ansatte får god tid til å konsentrere seg om sine hester, slik at vi får lagt optimalt arbeid i hver enkelt hest. Vi tilstreber at hestene skal leve mest mulig naturlig, mye utegang, god og riktig foring i kombinasjon med mye og variert trening.
Mange av våre hester går på utegang, vi har mange egne små hus med halm i som de går ut og inn av som de selv ønsker. Hestene har fri tilgang på grovfor, og ved at de beveger seg mye forebygger vi skader og holder hestene friske.
Hestene får ved at de går på utegang kvittet seg naturlig med slaggstoffer og holdt seg myke og fine. Vi mener at det ikke er naturlig, og ikke heldig for hesten hverken psykisk eller fysisk, og tilbringe 23 timer i døgnet på en boks.
Staller og uteområder
Vi har flere staller på gården, til sammen fem stykker, med varierende antall bokser, den minste med seks bokser og den største har 19 bokser. Hestene har store utearealer og luftegårder å bevege seg på, og en del av hestene går på utegang med muighet for å gå inn i lehus med halmdekke når de ønsker det. Vi ser hva som passer den enkelte hest best, og velger oppstallingsmåte utifra hestens ve og vel. Blant fasilitetene i våre staller er veterinærrom, vaskebokser, tørkerom og oppholdsrom/kontor.

Hestenes helse i fokus, her er stallens faste veterinær Anette Hafnor i gang med ultralydundersøkelse.
Hestens helse i fokus

Rutinesjekk på en av stallens tidligere stjerner, Thai Broadway, en fantastisk traver som tjente over 4 mill. i vår regi.
Vårt opplegg med at hestene går mye ute, er ideelt for hester som sliter med krysslammelse, halsproblemer, og fylninger i ledd, og ikke minst med tanke på forebygging av skader og hestens psyke.
Vi legger også stor vekt på skadeforebyggende tiltak, og vi har et godt samarbeid med fire dyktige veterinærer.
Stallens faste veterinær, A. Hafnor, er innom oss nesten daglig. Hun har alt av rutinemessige oppgaver som markekurer, vaksinasjoner etc. I tillegg har vi fast veterinærdag hver tirsdag og torsdag, hvor vi i tillegg til Hafnor har vet. Silje Hatlinghus som tidligere jobbet ved Bjerke Dyrehospital på stallen.
Samtlige hester (med unntak av unghester) bøyes igjennom jevnlig, og utredes nærmere ved behov.
Vet. Lars Moen og Ole Einar Sem er også verdifulle samarbeidspartner med lang erfaring og stor kompetanse.
Gården
Gården Vestre Bergsund har vært i Line Bergsunds familie i flere generasjoner. Det har fra gammelt av vært lensmannsgården i Ådal.
Gården er meget gammel, og er første gang nevnt i Dipl. Norv. i 1436 og kalles da westri Bærghsunde. Den var også i gamle dager tidvis benyttet som tingsted, hvor mange av bygdens dokumenter er utstedt.