abkejservinnerbergen

Hedershesten Kejser KD har travet sitt siste løp. 

12-åringen var under pari i sitt siste løp på Momarken 23. september, og i etterkant fikk han påvist bihulebetennelse.

-Ettersom har uansett faller for aldersgrensen ved nyttår var det en grei avgjørelse å sette sluttstrek nå, forteller Kåre Roger Rødseth, talsmann for andelslaget som eier Kejser KD.

Den danskfødte hesten innledet sin karriere for Ole Bender før han kom til Norge og Lasse Høgemark. Kejser KD imponerte voldsomt, men ble satt tilbake av flere gaffelbåndskader.

-Da han fikk sin tredje gaffelbåndskade var vi veldig nære å avlive hesten. Heldigvis valgte vi å gi ham en siste sjanse hos Trond Anderssen, forteller Rødseth.

Kejser KD var borte i hele 2009 og gjorde ikke comeback før helt på tampen av 2010. Og for et comeback det ble. Kejser KD vant åtte av de ti første løpene. 2011 ble hans beste sesong med 10 seirer på 20 starter og over 700 000 kroner innkjørt. Rekorden sin på 11.1ak satte han faktisk i år som 12-åring! Det forteller mye om Kejser KD som trygt går inn i kategorien hedershest.

-Vi er veldig takknemlig for at Trond Anderssen og hans team har klart å holde hesten i orden etter de problemene han har slitt med. Deres treningsopplegg har nok vært avgjørende i så måte. Hesten har også hatt to fantastiske oppassere i Martine O. Sørvik og Karina Vudduaune. De har gjort mer enn det vi eiere kan forlange, og har mye av æren for resultatene, sier Rødseth.

-Hva husker du best fra karrieren?

-De to seirene i Ludvig Nilsens minneløp  henger høyt. I tillegg må jeg ta med da han vant Ketil Hansens minneløp på 11.4ak i 2012. Det har vært mange oppturer med Kejser KD og vi er heldige som har fått lov til å være med på dette eventyret. Litt vemodig at det er over, men nå får Obi ta over. Noe av pengene Kejser KD kjørte inn brukte vi på å kjøpe Obi så Kejseren lever videre gjennom han, sier Rødseth.

Kejser KD vant 35 av 97 løp og kjørte inn 1 753 924 kroner. Nå skal han få nyte livet som ridehest. Vel blåst, Kejser KD!

Trond Asheim, Trav og galopp-nytt nummer  79-2014