Bergsund Gård flyfoto

Slik ser Vestre Bergsund gård ut, fra luften! Vi er nå ferdig med å bygge, og gården fremstår nå som et komplett treningssenter for hester.


Vi holder til i naturskjønne omgivelser, med ideelle muligheter for trening av travhester. Vi har milevis med skogsbilveier, 900 m rettstrekke, 800 m rundbane, 2,5 km rundløype, 600 m sandspor,150 mål med luftegårder, klatreløyper, longeringsgrop, tredemølle, horsewalker og 400 meter sandstrand. Høsten 2017 åpnet vår nye treningsløype, “jojoløypa”, en runde med stigning mot fjellet og innlagt “joggeetappe på 1,6 km øverst på åsryggen. Vi har også et nytt flisspor på 600 meter, som gir perfekt underlag for hestebeina sommer som vinter.
Vi var den mestvinnende stallen i landet i 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 og 2011. Trond ble kåret til årets trener i 2004 og 2007, og var nominert også i 2006, 2008, 2009 og 2011. I noen år nå har vi jobbet med å utbedre treningsfasiliteter, finslipe vår treningsfilosofi og bygget et ressurssterkt team med bred erfaring, noe vi nå begynner å resultatene av. Vårt mål er å kjempe i toppen av statistikken, og vi skal jobbe hardt for å lykkes.

Team Buller’n & Malmin

Team Buller’n består av Trond ”Buller’n” Anderssen, ”frua” Line Bergsund og Krisitan Malmin, som har ansvaret for driften av stallen.
Sven Roger Kristiansen fungerer som annentrener. Han har lang erfaring fra bl.a. Per Henriksens stall i Canada, og flere norske trenere.
Ernestas Tijunelis er vår unghesttrener. Han har lang  erfaring med temming, innkjøring og trening av 1- og 2-åringer, og han har vært hos oss i snart 10 år. Vår dyktige stab av ansatte består ellers av Marie Gustafsson, Jeanett Borgstein, Cecilie Kristiansen, Vilde Orstad, Svajunas Liuima, Arturas Bliukys, og Jannicke Paulsen.

Hege Rokseth jobber med profilering og markedsføring i tillegg til sin virksomhet som Hestemassør, og Signe Steen er medansvarlig for oppdatering av våre nettsider.

I tillegg har vi stallgjengen, som består av våre uvurderlige medhjelpere Silje Orø Berstad, Marianne Dahl, Hege Bisgaard, Even Westby, Malin Dahl Westby, Melissa Moløkken, Hanne Freitag, Hege Hval, Einar Hval, Tone Britt Madsen, Kiddi Pallsson, Mari Ohren,  Ellen Holtebu, Sunniva og Melissa Kristiansen, Martine Riiser, Renata, Anja Finnøen Bakken,  Helena Tangen og Siv Kristensen.

AnsatteLineogTrond

Line og Trond med stallens store stjerne, Yarrah Boko. Selv om han nå står i avlstjeneste i Sverige, har han fortsatt en stor plass hos oss…!

Varmlunsj-i-ny-leilighet-(1)

Hver fredag har vi varm lunch, det er kvalitetstid! Vår eminente kokk Leif Gunnar disker opp for stallens ansatte, og det er aldri noe å utsette på appetitten! 🙂

Vår filosofi

filosofi

Kjenner dere igjen rytteren til venstre, med et noe anstrengt ansiktsuttrykk? Jo da, det er Kristian Malmin, som 1. mars er tilbake på stallen hos oss.

Vi startet opp med trenervirksomhet i 2001, og har pr. i dag 12 ansatte og pr. mai 2018 totalt ca. 80 hester i trening.

Vi ønsker å være en kvalitetsfylt stall hvor forholdene er lagt til rette for at de ansatte får god tid til å konsentrere seg om sine hester, slik at vi får lagt optimalt arbeid i hver enkelt hest. Vi tilstreber at hestene skal leve mest mulig naturlig, mye utegang, god og riktig foring i kombinasjon med mye og variert trening.

Mange av våre hester går på utegang, vi har mange egne små hus med halm i som de går ut og inn av som de selv ønsker. Hestene har fri tilgang på grovfor, og ved at de beveger seg mye forebygger vi skader og holder hestene friske.
Hestene får ved at de går på utegang kvittet seg naturlig med slaggstoffer og holdt seg myke og fine. Vi mener at det ikke er naturlig, og ikke heldig for hesten hverken psykisk eller fysisk, og tilbringe 23 timer i døgnet på en boks.

Karinahenterhester

4-hjulingene er uvurderlige hjelpemidler for oss, og hestene blir raskt fortrolige med å hentes inn fra luftegårdene på denne måten.

Staller og uteområder

Yarrah Boko

Området rundt stallene, her er Yarrah Boko og Rocky Winner på vei ut på treningstur.

fraluftegÜrdene

Fra luftegårdene, her har hestene store området å boltre seg på!

Üringerutegang (20)

Hestene har diverse hsu som de går ut og inn av som de vil, noe trives godt med.

Den nye stallen vår, som rommer 18 bokser, stod ferdig i 2013.

Slik ser det ut inne i den nye stallen, her trives både 2- og 4-beinte godt.

Vi har flere staller på gården, til sammen fem stykker, med varierende antall bokser, den minste med seks bokser og den største har 19 bokser. Hestene har store utearealer og luftegårder å bevege seg på, og en del av hestene går på utegang med muighet for å gå inn i lehus med halmdekke når de ønsker det. Vi ser hva som passer den enkelte hest best, og velger oppstallingsmåte utifra hestens ve og vel. Blant fasilitetene i våre staller er veterinærrom, vaskebokser, tørkerom og oppholdsrom/kontor.

Hestens helse i fokus

Hestenes helse i fokus, her er stallens faste veterinær Anette Hafnor i gang med ultralydundersøkelse.

Hestens helse i fokus

Hestens helse i fokus

Rutinesjekk med bøyeprøver av ledd

Vårt opplegg med at hestene går mye ute, er ideelt for hester som sliter med krysslammelse, halsproblemer, og fylninger i ledd, og ikke minst med tanke på forebygging av skader og hestens psyke.

Vi legger også stor vekt på skadeforebyggende tiltak, og vi har et godt samarbeid med fire dyktige veterinærer.

Stallens faste veterinær, A. Hafnor, er innom oss nesten daglig. Hun har alt av rutinemessige oppgaver som markekurer, vaksinasjoner etc. I tillegg har vi fast veterinærdag hver tirsdag og torsdag, hvor vi i tillegg til Hafnor har vet. Silje Hatlinghus som tidligere jobbet ved Bjerke Dyrehospital på stallen.

Samtlige hester (med unntak av unghester) bøyes igjennom jevnlig, og utredes nærmere ved behov.

Vet. Lars Moen på Bjerke Dyrehospital og Ole Einar Sem er også verdifulle samarbeidspartner med lang erfaring og stor kompetanse.

abBiolight (9)

Behandling av forebyggende art er viktig, vi bruker flere former for dette, både akupunktur, laser, kiropraktikk, osteopati og hestemassasje.

garden

Vestre Bergsund gård i vinterskrud

Gården

Gården Vestre Bergsund har vært i Line Bergsunds familie i flere generasjoner. Det har fra gammelt av vært lensmannsgården i Ådal.

Gården er meget gammel, og er første gang nevnt i Dipl. Norv. i 1436 og kalles da westri Bærghsunde. Den var også i gamle dager tidvis benyttet som tingsted, hvor mange av bygdens dokumenter er utstedt.

Utsikt mot nye-stallen

StallerogluftegÜrderstorestallen

Fra “store-stallen”, med plass til 19 hester inkludert en egen hingsteavdeling for bråkjekke gutter.

Aqua Challenger vetsjekk (1)

Veterinær Silje G. Hatlinghus i gang med endoskopi av luftveiene.

Bergsundgårdoversiktsbilde

Flyfoto fra gården, her ser man rundbanen på 800 meter, og deler av rettstrekka, som er på 900 meter og ligger i kantsonen mot elva.


FinnTack 062

Fra nye-stallen, her er det Sarah og Monica som er fotomodeller for Finn-Tack. Morsomme dager da katalogen ble produsert, jentene møtte til sminking på morgenen istedenfor måking! 🙂

rulerende4

No har me juksa litt! Nozler ville ikke ha ørene frem, men Finn-Tacks Iina Rastas visste råd, litt for på et greip og saken var i orden..:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi har også mange utebokser, hvor hestene har god mulighet til å følge med på alt som skjer. Utebokser fungere bl.a. veldig bra for hester som sliter sliter med luftveisproblemer.