Vår hovedfilosofi er variert og hard trening. Basisen er mye grunntrening/styrketrening, i kombinasjon med intervaller på rakbane eller hurtigkjøring på bane. Vi vektlegger at treningsopplegget må tilpasses hver hest individuelt.

Intervallkjøring på rettstrekka, som er ca. 900 meter lang. Vi har lagt vanningsanlegg langs strekka, for å unngå støving og for å holde underlaget passe fast så hestene får bra feste.

 Treningsfilosofi

Vår hovedfilosofi er variert og hard trening. Basisen er mye grunntrening/styrketrening, i kombinasjon med intervaller på rakbane eller hurtigkjøring på bane. Vi vektlegger at treningsopplegget må tilpasses hver hest individuelt.

Rundbanen

Oppvarming på rundbanen, som er på ca. 800 meter.

Treningsveier

Det hører milevis med skogsbilveier til gården Vestre Bergsund. Vi har gruset opp treningsveiene med egnet masse, slik at veiene er passe myke for hestebeina.

Veiene varierer i stigningsgrad og lengde. Slik kan treningen tilpasses de ulike hestenes behov, unghester trenes f.eks. ikke i bratte bakker mens de voksne hestene med fordel kan benytte bakketrening for å få opp styrke og kondisjon.

Sandsporet er ca. 600 meter langt, og her får hestene virkelig jobbet! Det får Trond også, om han skal pelle rein hele strekket for småstein…!:)

Rundbane og rettstrekke

Rundt jordene på gården har vi en 2,5 km. lang løype med jord- og sandunderlag. Rettstrekket er på ca. 1000 meter, og underlaget gir perfekt «sprett» i steget til hestene. Vi har denne sommeren utbedret rettstrekket, gjort den bredere og lagt på nytt topplag.

Vi har laget vanningsanlegg på rettstrekke, totalt unyttig de somrene det bøtter ned, men du verden så bra for hestenes luftveier når det er tørre sommerdager med mye støv i lufta.

En rundbane på 800 meter er også blant gårdens fasiliteter, den bruker vi til oppvarming samt til trening av unghestene. Her lærer de å bevege seg riktig rundt en baneoval, og får verdifull trening i å gå i «felt» og å bytte på posisjoner underveis.

File1

Flotte treningsforhold i Ådalsskogene vinterstid. Vi har perfekt snøsåle å kjøre på, med skånsomt underlag for verdifulle hestebein!

Klatreløyper

Rundt gården er terrenget kupert, og vi har kvistet opp en del traséer til klatre-løyper. Dette er ypperlig trening, hestene må virkelig jobbe for å ta seg opp de bratte løypene.

Spesielt styrker dette muskulaturen i bakparten på hesten, og det er også velegnet for strie, litt ”dumme” hester som har en tendens til å buse av gårde. Det nytter nemlig ikke her, i klatreløypene blir de tvunget til å bruke både muskulatur og hodet. Klatreløypene er et glimrende alternativ for hester som har problemer med beintøyet, f.eks. hester med gaffelbåndskader. Dette fordi hestene får hard styrketrening og tøff belastning på hjerte og lunger, samtidig som det er svært skånsomt for hestenes beintøy pga. lav fart (skritt).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tredemølle

Tredemølla er et glimrende alternativ for hester som skal ha kontrollert opptrening etter f.eks. skade. Her «tvinges» hesten til å bevege seg rolig og kontrollert, og til å bruke seg likesidig.

Treningsfasilitetersandstrand-(1)

Sandstrand

Vi er så heldige å ha en sandstrand på flere hundre meter på eiendommen, og dette er et ypperlig og mye benyttet treningsalternativ sommerstid.

Hestene får virkelig jobbet på en effektiv måte i vannet, og ikke minst er det bra for sener, ledd og høver.

De stortrives med å bli trent i vannet, og opplever nok det hele som mer rekreasjon og moro enn trening. Anbefales for hestens psyke!

galopp

Galoppspor

Blant de nyeste fasilitene er et sandspor, her består underlaget av myk sand og sporet er 10 meter bredt og 900 meter langt, og ypperlig for å ri hestene i rolige galoppintervaller. Denne treningen bruker vi på løpshester som har stagnert litt, eller sliter med helseproblemer.

Galopp er den mest naturlige gangarten for hestene, og hester som f.eks. sliter med aksjonsproblemer har blitt merkbart bedre ved å trene helt annerledes med galoppintervaller i myk sand. Hestene blir også veldig gjennomtrent og sterke av denne type trening.

walkerenunghester26mars
Horsewalker

Vi har investert i en stor horsewalker med tak over, og nå skjønner vi ikke hvordan vi klarte oss uten tidligere! Horsewalkeren brukes hyppig, både som mosjon de dagene hestene har fri, og til å skritte ned hestene etter hurtigarbeid på rakbanen.

En halvtime her etter endt hurtigjobb gjør underverker, hestene får kvittet seg med slaggstoffer og blir myke og fine. Vi bruker også horsewalkeren mye på hester som er disponert for krysslammelse, med bra resultat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Longeringsgrop

Longeringsgropa er det siste tilskuddet på treningsfasilitete-siden. Den kan brukes til å å få hesten myk og bevegelig, og å jobbe spesifikt med svakhester hesten kan ha, som f.eks. dårlig ryggmuskulatur eller at den er svakere på den ene siden.

Banetrening

Vi benytter oss flittig av Bjerke og Drammen travbane for hurtigkjøring av hestene. Begge banene ligger litt over en time fra gården, og vi reiser gjerne inn med 5-8 hester for å kjøre jobb med de eldre hestene i forkant av løp, eller med unghestene for å gi dem rutine og erfaring med løpsbanen.

Banejobb

Escape Boko og Trond (12)

Jiihaaa!! Intervaller er dødskult!! Escape Boko er overbegeistret, kusk Trond noe mer avmålt..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Intervaller på rettstrekka i nydelig vårvær

Aqua Challenger (2)

Trene må man, uansett vær og føre! Her leder Aqua Challenger an en grå og uggen høstdag. Men vi klamrer oss til ordtaket “det finnes ikke dårlig vær..” etc!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flotte treningsforhold i Ådal vinterstid!