Fra “Mor & Barn” avdelingen, hvor hoppene og føllene går ut og inn av to store haller som de selv ønsker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fin utsikt over Ådalselva herfra! Hestene har store områder å bevege seg på, bl.a. lang strandsone. Gjerdet som avgrenser beitet kan såvidt ses til venstre i bildet.

oppdrett

Vi har måtte tåle en del morsomheter ang. at hoppene våre har vært litt i overkant runde, -drektige eller ikke..! Men her er det ihvertfall ingen tvil! 🙂

Sommerbeiter

Sommerbeitet ved Steinsfjorden

Vi har i noen år drevet med oppdrett i liten skala, og har i dag 8 egne avlshopper. Målet med oppdrettet er først og fremst at vi synes det er veldig moro å holde på med, samt at vi har tilgang på spennende hoppemateriell. Vi har ypperlige forhold for å drive oppdrett, med store uteområder å bevege seg på for hoppene og føllene. De har også to store utegangshus de kan gå ut og inn av som de ønsker, fri tilgang på grovfor døgnet rundt og oppvarmet drikkevann vinterstid. Områdene de går på ligger i kupert terreng, og med store områder å bevege seg på får derfor føllene en optimal start i livet.

Mye mosjon i variert terreng gir sunne og sterke føll, det er bra for både utvikling av hjerte/lunger og ledd, sener og ligamenter. Og en ting er sikkert, med de belastninger som hestene skal tåle i trening og løp, er det viktig at de har fått en så god start i livet som overhodet mulig.

Mor og barnavd. (11)

Hovstell av føllene er viktig, korrigeres de for skjevheter i ung alder kan mye gjøres mht. korrekt beinstilling.

Mor og barnavd. (20)

Det er som regel lett å lokalisere hestene, som oftest står de limt fast i høyhekken! 🙂

Meget sosial gjeng, dette her! Man må være rask på avtrekkeren, før de er inne i linsa!

Oversikt over våre avlshopper pr. 2019:

***Towanda***

***See Rye Pak***

***Across My Heart***

***Shambala Dream***

***Tarantino Classic***

***Penny Lane Classic***

Å holde på med føll må jo være noe av det triveligste som finnes!