Line og Trond

Line og Trond

Trond «Bullern» Anderssen og Line Bergsund

Trond, 58, er født og oppvokst på Løren i Oslo.

Mens hans far var mest opptatt av kjøttverdien på hest (direktør på Gilde) fant Trond i ung alder veien opp til Alf Ulvens stall på Bjerke. Siden den gang har livet hans blitt dominert av hester og travsport.

Tilnavnet ”Buller’n” fikk han da Bulls Eye vant Kriteriet. Trond driver i dag sin trenervirksomhet på gården Vestre Bergsund i Ådal, sammen med kona Line Bergsund, som også har holdt på med hester fra barnsben av. Sammen har de barna Johan 19 og Christian 17 år.

Passhester: Samtlige!

Kristian Malmin

Kristian Malmin

Kristian Malmin,38,  er opprinnelig fra Jæren, og har vært bitt av hestebasillen fra han var en neve stor. Han har etablert seg som en av de beste kuskene i landet, og pr. juni 2016 har han kjørt 7674 løp, med i underkant av 38 mill innkjørt, og tatt 731 seiere.

Kristian er som Trond uttrykker det “passe frampå” i banen, har fin kjørehånd og er flink til å posisjonere seg, samtidig som han  tenker langsiktig ang. hestene han  kjører.
Tronds og Kristian utfyller hverandre på en veldig fin måte når det gjelder treningen av stallens hester. De diskuterer utstyr, balansering, trening og matching stort sett “døgnet rundt”, og vi mener at kvaliteten som legges i jobben på hver enkelt hest på stallen på denne måten blir meget god.

Passhester: Samtlige!

Jeanett Borgstein

kicking classicjeanettJeanett, 20, er fra Bergen har holdt på med travhester fra barnsben av, og har heldigvis ingen planer om å slutte! Jeanett tok sitt fagbrev i hestefaget i fjor sommer, og ble deretter ansatt fast hos oss. Hun har et veldig godt lag med hestene, og legger hele sjela si i arbeidet med sine kjære passhester, de blir ivaretatt til punkt og prikke, både når det gjelder trening, stell og ikke minst omsorg og pleie. Jeanett er mer glad i å kjøre enn å ri, og kuskelisens står på programmet.

Sivilstatus: Singel
Spiser helst: Pasta
I glasset: Pepsi Max
Yndlingshest: Alle mine passhester!
Beste hest jeg har kjørt: Ewald F. Boko!
Forbilde: Tenker fortsatt…
Fremtidsplaner: Ta det som det kommer!
Passhester: Miracle Tile, Kicking Classic, Quite Cool Classic, Destroyer, Oscar Tile, Norah As, Peaceful Tile, Lastmanstanding, American Cheque.

Nadia Røsaas Johannessen

Nadia, 19, kommer fra Åmot, og denne jenta er hestejente fra innerst til ytterst! Hun er læring i hestefaget, og skal opp til Fagprøven denne sommeren. Nadia er mildt sagt lidenskapelig opptatt av sine passhester, hun er å finne i stallen fra tidlig morgen til sene kvelden, og det sitter veeeldig langt inne å få henne til å ta litt fra fra hestene og stallen. Nå har hun gått med på å ta litt sommerferie, mot at vi tar bilde av passhestene hennes og sender til henne hver kveld! 🙂

Sivilstatus:
Spiser helst:
I glasset:
Yndlingshest:
Beste hest jeg har kjørt:
Favorittfilm:
Forbilde:
Fremtidsplaner:
Passhester: Ivana B.R., Orlando Classic, Alpha Scarlet R.R., I.D. Duke Of Lords, Knight Classic, Donatell Viking R.R., Zlatan Classic, Diva Classic, Alpha Crown R.R., French Coffee.

Darius Tamulevicius

Darius

Darius

Darius, 38, kommer fra Litauen, men har vært i Norge og stort sett holdt på med trav de siste femten årene. Han har nå vært hos oss i ti år. Darius er nå selvstendig næringsdrivende som smed, men er på se på stallen stort sett hver eneste dag.

Darius er en dreven smed, og det er Trond og ryggen hans veldig glad for! Han har også jobbet med travhester i Litauen, på gården Augustinu D’varas. Der holdt han mye på med temming og innkjøring av unghester, samt at han kjørte en del løp. Darius har kuskelisens, og kjører løp innimellom.

Darius har heldigvis lovet Trond at han skal jobbe for ham til han er 100 år!
(Selv om vi tror ingen av partene har særlig glede av avtalen da!:)

Sivilstatus: Singel
Spiser helst: Kjøttkaker og poteter
I glasset: Juice
Yndlingshest: Yarrah Boko
Beste hest jeg har kjørt: Yarrah Boko
Favorittfilm: Die Hard
Forbilde: Trond Skauen
Fremtidsplaner: Sko og trene hester i 10 år til, så får vi se.
Passhester: Sørger for at skotøyet til alle hestene er i orden!

Ernestas Tijunelis

Ernestas

Ernestas (32) kommer også fra Litauen, hvor han var mye på stallen Augustinu D’varas. Ernestas har vært hos oss i mange år. Ernestas er nå selvstending næringsdrivende som smed, men er på stallen hos oss stort sett hver dag.

Ernestas er en sprek kar. For å si det sånn, mens de fleste i stallen kravler seg opp på hesteryggen via en gardintrapp (med påskudd om at «vi skal spare hesten»), tar Ernestas tak i manen og rett og slett spretter opp på hesteryggen, med eller uten sal! Ingen her gjør det etter ham…. Ernestas er også flink til å sko, så med fem skokyndige mannfolk på laget slipper hestene å mangle sko!

Sivilstatus: Singel
Spiser helst: Biff med poteter og salat
I glasset: Pepsi Max
Yndlingshest: Hickothepooh
Beste hest jeg har kjørt: Thai Tanic
Favorittfilm: Saw 3
Forbilde: Gunnar Eggen
Fremtidsplaner: Jobbe her med hester, kjøre løp innimellom.
Passhester: Hjelper med kjøring av unghestene.

Marie Gustafsson

Marie, 28, kommer fra Sverige, og har lang fartstid innen travsporten, blant annet har hun jobbet for Stall Goop. Marie er stallsjef i nyestallen, hvor hun holder prikkfri orden på alt av staller, utstyr og hester. Hun er rett og slett en 1000-kunstner, kjører traktor, gravemaskin, kan sko og har kuskelisens. Både folk og hester her på bruket er veldig glade for å ha stjålet Marie fra “søta bror”! 🙂

Sivilstatus: Singel, familien består av hunden Kimmy, Timmy og 2 hester
Spiser helst: Min mammas svenska husmannskost
I glasset: Coca Cola eller melk
Yndlingshest: Egentlig alle passhestene mine! Og mine egne to selvsagt.
Beste hest jeg har kjørt: Den er ikke født enda!
Favorittfilm:  Mamma Mia
Forbilde: Alle mennesker som er fremgangsrike, kyndige og hyggelige. Man kan lære noe av hver eneste person man møter!
Fremtidsplaner: Tar dagene og livet som det kommer. Men livsplanen er å ha en travgård i Värmland med mange egne hester, og å være frisk, pigg og ha det lungt og skønt! 😉
Passhester:  Madame Creation, Kick Off Classic, Mega Classic, Magic Tile, KLM Moondance, Clint Classic, Donato Dream, Lakeside Cassie, Moonshadow.

Vilde Orstad

Info om Vilde kommer! 🙂

Sivilstatus: Singel

Spiser helst: Idun ketchup, på alt!
I glasset:  Cola
Yndlingshest: Alle passhestene!

Beste hest jeg har kjørt: Alle passhestene
Favorittfilm: Ingen
Forbilde:
Fremtidsplaner: Være hos Buller’n
Passhester: Laser Tile, Ocean Tile, Delight Classic,  Floris Baldwin, Unique Creation, Haley B.R., Eternal Flame, President Tile, May Cherie Lane.

Thor Eldar Westby

Thor Eldar, 29, er utdannet travtrener fra Norsk Hestesenter på Starum i 2019. Han kom til oss rett etter avlagt eksamen, og har siden det vært en del av vårt team. Thor kommer fra en familie hvor det har vært travhester i generasjoner, så han er så og si født inn i travsporten. Thor har et veldig fint lag med hestene, han takler deg meste som måtte komme av påfunn fra eplekjekke hingster etc. Thor har foreløpig ingen planer om å ta kuskelisensen, det er treningsdelen av hesteholdet han brenner mest for pr. i dag, men hvem vet hva som skjer i fremtiden…! 🙂

Sivilstatus: Singel
Spiser helst:
I glasset:  
Yndlingshest: Fidella
Beste hest jeg har kjørt:
Favoritt film:
Forbilde:
Fremtidsplaner: Har tenkt å bli travtrener med egen virksomhet på sikt.
Passhester: Upstart At Home, Present Tile, Reime Kongen, Marco N.O, Yarrah Classic, Indiana Jon, Cromwells Aida, Z. Boko, I.D. Undeniable, Color Blind.

Silje O. Berstad

Silje (33), har vært på stallen hos oss i mange år. Først som lærling, og etter at Fagbrevet i Hestefaget var vel i boks (Og jada Silje, med MEGET GODT bestått! 😉 ) har Siljer heldigvis blitt værende på stallen. Silje er ikke ansatt på stallen, men hun er fast inventar her, noe vi er veldig glade for! Silje har også startet eget firma, Berstad Hest og Helse, og kan kombinerer hesteinteressen med egen bedrift.

Sivilstatus: Singel
Spiser helst: Taco
I glasset: Cola (siden hun har utviklet alkohol-allergi)
Yndlingshest: Nozler og Laylock Classic
Beste hest jeg har kjørt: Thai Tanic, Yarrah Boko
Favoritt film: Stolthet og Fordom 1, 2 og 3.
Forbilde: Hmmmm… leter fortsatt!
Fremtidsplaner: Videreutvikle eget firma og fortsette med jobb i stallen.
Passhester: Laylock Classic

Iselin Gundersen

Iselin, 25, kommer fra Jæren, og har holdt på med hest “hele livet”. Hun har bl.a. fartstid fra Stall Høle, og har bred kunnskap innen hestefaget både når det gjelder kjøring og ridning (dressur). Iselin har et energinivå de fleste kan misunne henne, denne dama har høy arbeidskapasitet og har styr på det aller meste! Iselin er lærling i Hestefaget (har fra før Fagbrev i Salg og Servicefaget), og bygger videre på utdannelsen med fagbrev nr. 2!
Vi er veldig glad for å ha fått Iselin med i teamet, hun har flott lag med hestene og legger mye tid og arbeid i sine passhester.

Sivilstatus: Singel
Spiser helst:
I glasset:
Yndlingshest: Alle passhestene mine!
Beste hest jeg har kjørt:
Favoritt film: 
Forbilde:
Fremtidsplaner:
Passhester:  Dream Creation, Satri Ø.K., Olympic Tile, Hold Me Quick, Paris Tile, Keystone Cash, Caviar Creation, Wanda Classic, Towanda’s Classic.

Thomas Grønli Åsheim

Thomas, 19,  kommer fra Åmot, nærmere bestemt Nakkerud, et hesterikt område hvor han har holdt på med sin store lidenskap fra barnsben av. Thomas er lærling i Hestefaget, og skal ta sitt fagbrev i februar. Thomas er særs interessert i hest og travsport, og har han fri, er det slettes ikke uvanlig at han er rundt omkring og hjelper andre med hurtigkjøring etc.! Han er også en racer på spill, og har stor kunnskap om både norske og svenske hester og hva de har prestert den siste tiden, mao en god medhjelper når bongene skal settes opp! 🙂

Sivilstatus: Singel

Spiser helst: Taco eller Pizza
I glasset: Coca cola eller Solo
Yndlingshest: Indiana Fortuna
Beste hest jeg har kjørt: Bad Nite Call Saul
Favoritt film: Denne må jeg tenke mer på.
Forbilde: Dag Sveinung Dalen
Fremtidsplaner: Ta Lisens på stor hest og kjøre noen løp, kanskje fortsette hos Buller’n og Malmin.
Passhester: Sao Paulo, Norse Ideal, Indiana Fortuna, Photo Creation, Another Creation og Free Flow.

Henning Flæte Andersen

Mer info om Henning kommer.

Sivilstatus: Singel

Spiser helst: Indrefilet med peppersaus, fløtegratinerte poteter, broccoli, gulrøtter og Champion.
I glasset: Long island eller Jægermeister og battery.
Yndlingshest: Paris Tile.
Beste hest jeg har kjørt: Sagi Knut.
Favoritt film: Danser med ulver.
Forbilde: Jormi Kontio
Fremtidsplaner: Vinne Prix D’Amerique
Passhester: Spønsk, Paris Tile, Above Classic, Trens, I.D Due Diligence, Gentleman Classic, Shameless I.M., Maiden Creation, Caviar Creation, Bowie Boss og min egen gangster  Star Order

Signe Fonneland Steen

Signe

Signe

Signe Steen, 36, er deltidsansatt hos Stall Bergsund AS, og hjelper til med den administrative delen av stalldriften. Hun er Line og Tronds høyre hånd når det gjelder informasjon, bilder, internettsider etc., og hun hjelper også til med trening av hestene. Nå har Signe og hennes kjære flyttet opp på gården, og vi er alle veldig glade for at de har gjort Ådølinger av seg!:)

Sivilstatus: Samboer
Spiser helst: Islandsk hankikjøtt. Og Sushi!
I glasset: Kommer an på.. Vann, vin, øl, sjampis
Yndlingshest: Vitesse
Beste hest jeg har kjørt: Har vært heldig og fått ri mange gode hester. Vitesse, Thai Tanic, Americanese, S.J.`s Gold, Megaman Neo og mange fler!
Favorittfilm: Vet ikke helt..
Forbilde: Liv Pedersen og Siw Emilie Løvvold
Fremtidsplaner: Ri flere løp og utvikle meg som rytter. Bli en flinkere og sterkere klatrer.
Passhester: Hjelper til med ridetrening på hester som trenger det.

Svajonas Liuima

Team Bullern

Svajunas Liuima

Svajunas (33) har, som Darius og Ernestas, sin bakgrunn fra travsporten i Litauen, nærmere bestemt fra Augustinu D’varas.

Svajunas er en sindig og arbeidssom kar, som jobber langt mer enn han prater. Han har vært hos oss i over syv år nå, og mer stabil og ansvarsbevisst mann enn Svajunas skal man lete lenge etter!

Svajunas kjører litt hest, og har ellers ansvaret for alt mye av det praktiske arbeidet på gården.

Svajunas behersker også skoing, en verdifull avlastning for Trond, Darius og Ernestas.

Sivilstatus: Gift med Asta, pappa til Christophas, 1 år
Spiser helst: Glad i fisk, ivrig sportsfisker
I glasset: Litauisk sprudlevann
Yndlingshest: Money Market (død)
Beste hest jeg har kjørt: Money Market
Favorittfilm:
Forbilde: hmmmm… Må tygge litt på den!
Fremtidsplaner: Vil helst trene hester, men ogå glad i å jobbe med gravemaskiner etc., litt usikker på hva det blir vidre i livet.
Passhester: Jobber med alt praktisk på gården.