trespassergjesper

Gjeeeesp, det var da enkelt, oppsummerte Trespasser etter løpet.. 🙂

Trespasser overlegen på Bjerke
Trespasser leverte et flott løp på Bjerke på torsdag. Kusk HC Holm sendte ham tidlig fremover, og vel fremme i tet ledet han løpet helt inn, stakk fra konkurrentene i sluttfasen til overlegen seier. Gratulasjoner sendes eier Jan Andersen! 🙂 Vår andre starthest, Bahama Classic, forsvant i galopp i første sving og fikk dg i boka.

TrespasserMarianne2

Fordi jeg fortjener det! Trespasser er en omsvermet fyr, han har nemlig to oppassere. Sarah står for det daglige, mens Marianne er innom og trener sin høye mørke et par ganger i uken. Dette er en ordning Trespasser trives fortreffelig med, han synes det er helt riktig at han skal bli dullet og stelt mye med! 🙂

Sykdom på stallen

Vi har dessverre fått en runde med virusinfeksjon på stallen, og en del av hestene  er rammet av dette. Det er en veldig kjedelig situasjon for oss, da det ikke alltid er lett å finne ut hvilke hester som er syke, særlig ikke i akuttfasen. Det fikk vi virkelig erfare på fredag, da Callias Va Bene,  spom en av favorittene, stilte til start på Biri. Vi hadde endoskopert ham dagen før, tatt blodprøve, tempen var normal, mao alt virket greit, men i løpet var han en skygge av seg selv. Han vant for to mnd. siden på 14,5 (sprint riktignok), mens han fredag “krabbet” i mål på 19.0…

Lørdagen var også preget av sykdom på hestene, Mr. X.F. Royal spant til tet og åpnet på 0,7, klappet sammen på sisterunden og blåste ut digre snørrklyser etterløpet.. Orlando Knick var favoritt i sitt løp, måtte gå en runde i dødens og får godkjent for innsatsen til 5. plass, men Kristian følte at han ikke hadde det samme trøkket som han pleier. Clint Classic virket frisk som en fisk, men Kristian kom ikke ned noe sted, ble hengende i tredjespor i en runde og fikk løpet spolert. Knight Classic sjanset vi på å starte fra et trangt 2. spor, første starten løste han prikkfritt, men da den gyldige starten gikk var det dundrende galopp og dg i boka. Dessverre ble det galopp for Anazai i Sølvdivisjonen, hvor stallkompois Riordan Kronos gikk et bra løp til 4. i en tett avslutning.

Vi hører fra våre og trenerkollegaer og fra veterinærhold at mange staller sliter med virusinfeksjon og influensa nå, og det vil nok gjenspeile seg på innmeldingslistene fremover. Denne uka har vi kun en starthest, nemlig Kick Off Classic på Jarlsberg torsdag, hvis han fortsatt virker frisk og rask.

Vi har tatt slimprøver og sendt til dyrkning, vi tar tempen  på alle hestene rutinemessig, og vi desinfiserer bitt etc. Det blir fri eller rolig mosjon på de hestene vi mistenker er syke, og så er det ikke annet å gjøre enn å håpe at denne influensabølgen sklir raskt over. For unghestens del er det faktisk ikke så farlig, ref. våre veterinærer, de skal uansett igjennom en del sykdom tidlig i livet, på den måten styrkes immunforsvaret og hestene blir mer motstandsdyktige senere, det blir litt som med unger i barnehagen! 🙂