SEIER I PRIX DE BELGIQUE!!!!

En dag vi aldri glemmer…!

Vi er tilbake i hverdagen igjen etter noen mildt sagt fantastiske dager i Paris, hvor Yarrah Boko nok en gang slo til med et løp som overgikk alle våre forventinger. Vi sakser fra TGN:

Fantastiske Yarrah Boko!
Skrevet av: Truls Pedersen 15:11 12. januar 2014 , kategori: Sport

VINCENNES: Han gjorde det bare Ourasi og Queen L har gjort før ham. Vant Prix de Belgique for andre gang på rad. Han er et unikum Yarrah Boko! OPPDATERT!
Yarrah Boko pilte til tet i Prix de Belgique, men slapp til Roxana de Barbray etter 400 meter. Ned bakken etter mål slapp Soleil des Fosse til tet og Yarrah Boko satt i tredje innvendig.

Tempoet var joggeaktige 15.5 og det måtte bli en sprint opp bakken og mot mål. Iskalde Pierre Vercruysse kjørte et løp etter læreboka. Mot siste sving lette han etter åpning med Yarrah Boko, han gled ut i ryggen på favoritten favoritten Univers de Pan midt i siste sving og på oppløpet var det fullt angrep.

Det sto og veide, men Yarrah Bokos angrep var sterkt og Univers de Pan kunne ikke svare. I en rafflende finish stakk Yarrah Boko (e Coktail Jet) seg sikkert foran og vant på 14.4v/2850. Univers de Pan (e Kenya du Pont) ble annen på samme tid, mens Soleil du Fosse (e Jag de Bellouet) ble tredje på 14.6. Yarrah Boko ga seks i vinnerodds.

– Jeg er uhyre stolt over det Yarrah Boko gjorde i dag. Normalt skulle han være litt tung i kroppen og mangle speed for det speedoppgjøret det ble opp bakken og rundt siste sving, men dette er en unntakshest. Han er helt rå! Nå blir det å konservere formen fram mot Prix d’Amerique. Jeg kommer til å reise ned til Frankrike neste tirsdag for å gjøre en siste hardere trening med ham da, sier Trond Anderssen.

– Du er ikke redd for skaden som satte ham utenfor Prix d’Amerique i fjor?

– Selvfølgelig maler det i bakhodet, men jeg tror ikke det skal være noe problem. Yarrah Boko er sjekket og sjekket helt siden skaden oppsto for ett år siden og det skal være full kontroll på det. Men helt sikker blir man aldri. Det blir veldig spennende å se hvordan beinet ser ut i morgen, men det er ikke noe som indikerer at det skulle være noe galt nå, sier Trond Anderssen.

………………………..

Alt er bare bra med Yarrah Boko, kan Darius fortelle, nå får han rolige treningsturer på det enorme treningsanlegget på Grosbois, frem til onsdag da Trond skal kjøre et hvassere jobb med ham.

Nå krysser vi alt for at Yarrah holder seg frisk og hel frem til Prix de Amerique, det er en drøm som går i oppfyllelse for både Jan-Erik, Trond og Darius å se ham stille til start i verdens største travløp om knappe to uker. Det er ikke fritt for at vi må klype oss i armen ganske ofte nå om dagen..!

En annen ting: Tusen takk til dere alle som har sendt hyggelige meldinger og gratulasjoner, dere skal vite at det setter vi veldig stor pris på! Mye morsommere for oss å være med på dette eventyret når så mange av dere er engasjert, det gleder oss stort!:)

Tilbake på hjemlige breddegrader har følgende hester vært i ilden:
Fredag startet Trigger Nativ på Jarlsberg, dessverre feilet han seg bort tidlig i løpet, men fungerte fint etterpå og fikk et jobb bak feltet. Galliano gikk godkjent til 5, satt sist og avsluttet hvasst.

I Bergen på lørdag var Cantabharmony favoritt, men dessverre syk for dagen og ga seg. Nozler fikk et blytungt løpsopplegg men stod på flott til 4, mens Perfect Tabac innførte delvis sultestreik på turen og manglet det rette overskuddet, ble nr. 6.

Vi trener på, snakker med Darius på tlf., og krysser alt for Yarrahs helse nå i dagene frem mot den STORE dagen..!
Au revoir!:)