Kejser KD vant i Drammen

Kejser KD vant i Drammen

Vi har hatt få hester til start den siste uken, og det absolutte høydepunktet var uten tvil Kejser K.D.’s flotte Bjerkeseier forrige onsdag. Vi sakser fra TGN:

Alder ingen hindring
Skrevet av: Kristine Kihle 23:06 15. januar 2014 , kategori: Sport
BJERKE:
I en alder av 12 år tok Kejser KD en imponerende seier i eliteløpet. For seks år siden ble han reddet fra slaktebenken av tilbakeholdelsesfristen på penicillin…
Tross en tøff åpning på 08.6/500 og 11.4/1000 holdt Kejser KD unna til en imponerende seier i eliteløpet.

– Det er både surt og krevende baneforhold, så dette er imponerende av den gamle hesten, sier kusk Gunnar Austevoll etter at 12-åringen sprintet 12.3.

Broadway Legs var nærmest. Stall Hamre sikret seg forøvrig to nye Bjerke-seirer med Photo Va Bene og Invictus, men det slår ikke historien til Kejser KD. Det er en solskinnshistorie av de helt sjeldne. 12-åringen har reist seg etter tre alvorlige gaffelbåndskader etter at han kom til Norge som 4-åring. For seks år siden ble det bestemt å sette sluttstrek på grunn av dyrevernmessige hensyn. Siden han hadde fått penicillin ble avreisen til slakteriet utsatt.
– Det var tiden vi trengte på å ombestemme oss. Veterinæren mente at en hest med en slik kapasitet fortjente en siste sjanse, sier eier Kåre Roger Rødseth.

Han eier hedershesten sammen med fire kamerater.
– «Kejser’n» har kanskje aldri vært bedre. Jeg får tårer i øynene av alt vi får oppleve med denne hesten. Det er nesten synd at han faller for aldersgrensen i år. En stor takk til Trond Anderssen og oppasser Karina Vudduaune. Opplegget hos Team Bullern fungerer utmerket, oppsummerer Rødseth.

Kejser KD tok karrierens 34. seier i forsøk 85 og passerte 1.7 millioner innkjørt.
………………………

Øvrige hester til start har vært:
På Bjerke i går feilet Mirabell Choice innledningsvis, vi endrer på balansen og melder igjen.

Lørdag starter Pebbe Simoni på Jarlsberg, var i favorittsjiktet men fungerte ikke optimalt og endte uplassert. Selmas Classic gikk et greit løp til 4. med Morten i sulkyen.

På onsdag gikk French Prestige uplassert etter pause, var tung og trengte nok løpet mente Kolle. Dreamline feilet fra start, mens Kejser K.D. tok en imponerende seier.