Vi er tilbake i hverdagen igjen etter en Paristur vi aldri vil glemme så lenge vi lever..! Herlige Yarrah Boko gjorde det vi innerst inne hadde håpet på, men som vi ikke helt våget å tro kunne skje; han kom på pallen i selveste Prix d’Amerique!

Vi sakser fra Rikstoto.no:

Endelig for Maharajah – Yarrah Boko ble tredje!
26.01.2014 18:01 Henrik Salberg

Maharajah vant endelig storløpet Grand Prix d`Amerique! Norske Yarrah Boko skrev historie da han ble nummer tre; den beste plasseringen en norske hest har prestert i løpet.

For en skandinavisk dag i Paris! Endelig klaffet det for svenske Maharajah som vant Grand Prix d´Amerique. Og Yarrah Boko kjempet strålende til en meget sterk tredjeplass.

Pierre Vercruysse gjorde nok en gang alt riktig med norske Yarrah Boko. Til tet, slapp til Kihlström og Maharajah, før favoritten Up And Quick overtok føringen.

Etter jevn 1.14-fart underveis, prøvde angriperne seg i oppoverbakken, men da tethestene skrudde opp farten – hentet de øvrige lite.
Ready Cash kom opp utvendig for lederen midtveis, men inn mot oppløpet galopperte hesten seg bort. Vercruysse hadde funnet luken i rygg på Ready Cash, og la Yarrah Boko ut i eget angrep på oppløpet. Men da gikk det fort der framme. Up And Quick ble manet i front, mens Örjan Kihlström letet etter luken da Ready Cash gikk i huggende galopp på utsiden. Örjan gikk ut et spor med Maharajah som taktet om. På relativt få meter avgjorde Maharajah til sin fordel, og over målstreken kunne Örjan Kihlström juble over seieren i verdens tøffeste travløp.

Yarrah Boko kjempet hva han kunne i det tøffe tempoet, og fightet hele veien til mål. Den norske superstjernen holdt farten strålende til tredjeplass – og slo mange av verdens beste hester.

– Vi fikk en perfekt reise, og hadde flaks da Ready Cash galopperte. Vi hadde den turen vi trengte for å vinne. Dette er en strålende dag for meg, Stefan (Hultman, treneren – red.), og eierne. Jeg kan ikke forklare hvor glad jeg er akkurat nå, sa Kihlström kort etter løpet.

Drømmen i oppfyllelse
Trener Stefan Hultman har lenge hatt en drøm om å vinne det prestisjefylte løpet på Vincennes. Etter noen forsøk, kom endelig seieren med Maharajah.
– Dette er en drøm som går i oppfyllelse! Det er stort å ha en hest til start i dette løpet. Jeg er så glad i Örjan. I dag kjørte han 100%, og det er hva som må til om man skal vinne løpet, sa en tydelig rørt og glad trener Stefan Hultman.

Kusken til Yarrah Boko, Pierre Vercruysse, kommenterte at han var godt fornøyd med den norske hesten i løpet.
Roxane Griff ble nummer fire, mens Timoko ble femte.

Vinnertid: 1.13,3 / 2700 meter.
Førstepremie: 4 217 250 kroner, pluss 50% av innskuddet i løpet.Tid Yarrah Boko: 1.13,8
Premie Yarrah Boko: cirka 1,1 millioner kroner.

Ny svensk seier
I Prix de Chevrolet, vant Stefan P. Pettersson-traveren Oasis Bi sammen med Björn Goop på vinnertiden 1.12,6.
Ekvipasjen lå tredje innvendig underveis i løpet over 2100 meter autostart. Store deler av banens bredde ble tatt i bruk nedover oppløpet, og Goop kjørte rett fram. Da lederhesten brøt ut et spor, kjørte den svenske kusken på innsiden og snappet seieren i årsdebuten for den svenske traveren.

Norskeide Rocky Winner lå i ryggen til vinneren underveis, men klarte ikke helt å følge de øvrige den siste biten. Hesten ble til slutt nummer åtte på tiden 1.13,0.
Norske Mr. X.F. Royal havnet sist i feltet fra start. Lars Anvar Kolle satt avventende der bak underveis i løpet da det gikk i jevnt 1.09-tempo de første tusen meterne. Den norske ekvipasjen fikk posisjonsproblemer nedover oppløpet, og ikke fritt fram. Mr. X.F. Royal ble til slutt nummer ti på tiden 1.13,1.

…………………………………………………………….

Det største spenningsmomentet for oss var vel kanskje helsestatus på Yarrah Boko dagen derpå, og det var med lettelse og glede vi fulgte Lars Moens oppsummering av Yarrahs helse: “Her var det ikke mye galt å finne, beinet er kaldt og fint og han har ingen kjenning av den gamle skaden”, var Moens konklusjon. “Han er litt stiv og støl, men noe annet er ikke å forvente dagen etter PDA!” tilføyde han.

Her hjemme har vi ikke hatt mange hester til start, kort oppsummert har følgende vært i ilden:

Fredag debuterte O.K. Carrol under sal, fungerte fint men endte utenfor premierekka.
Lørdag var Kejser K.D. i favorittsjiktet i gulldivisjonen, fast med krutt på lager til 4. plass.
I går var Solid Neo og Morten A. Pedersen ute på Drammen, Solid Neo stod på flott fra dødens til 2. plass, knepent slått. Wannabe Classic ble sjenert tidlig i løpet.
I dag startet Saturn Blue Chip på Bjerke, ble bakket sist fra 7. sporet og fikk ikke med utfallet å gjøre.