Vi behøver ikke lengre lure på om Yarrah Boko er rask fra start, 03,9 er "verdensrekord" første 600!! Yarrah tok en strålende 4. plass i Prix d'France, hadde hetta på og krefter på lager etter en mildt sagt luftig åpning!

Vi behøver ikke lengre lure på om Yarrah Boko er rask fra start, 03,9 er “verdensrekord” første 600!! Yarrah tok en strålende 4. plass i Prix d’France, hadde hetta på og krefter på lager etter en mildt sagt luftig åpning!

Torsdag, og en svært så grå og snøfull sådan. Uansett, vi er glad så lenge det snør og ikke regner, treningsforholdene oppover i skogen er helt supre nå. Hestene får virkelig jobbet, så nå er det mye verdifull styrketrening på programmet for de aller fleste, ikke så mange starthester for tiden.

Yarrah Boko, vi slipper snart opp for superlativer..! Vi sakser fra Rikstoto.no:

– Mer sliten etter PDA
10.02.2014 20:04 Magne Engebretsen

Hendene opp for at Yarrah Boko er skadefri og pigg etter søndagens kraftprøve.
Da vi traff Yarrah Bokos oppasser, Darius Tamulevicius, på telefon mandag kveld, kunne han berolige med at alt står bra til med Norges superhest. – Han var mer sliten etter Prix d’Amerique enn etter gårsdagens Prix de France, sier oppasseren.

Knapt noen kjenner Yarrah Boko bedre enn Darius Tamulevicius. Han beretter at Yarrah Boko er veterinærundersøkt idag og at alt står bra til med Trav-Norges kronjuvel.
– Yarrah Boko tok gårsdagens oppgjør på beste vis. Han er i godt humør og blir jo bare bedre og bedre her nede. Nå blir det vekselvis skritting og lett jogging i dagene fremover. Jeg regner med at det blir noen skarpe intervaller i forkant av Prix de Paris, men jeg har ikke snakket med trener Trond Anderssen eller eier Jan-Erik Andresen om det eksakte opplegget ennå, sier Darius Tamulevicius.

Styrketest av dimensjoner
Yarrah Boko ligger svært bra an i kampen om å bli den hesten som gjør det best i løpet av toppoppgjørene Prix d’Amerique, Prix de France og Prix de Paris. Vinner Yarrah Boko sammenlagt, vanker en gullstatuett til en verdi av 250 000 kroner på toppen av heder, ære og flust av Euro. Men det er en riktig kraftprøve Yarrah Boko står overfor: Prix de Paris kjøres over 4150 meter:
– Ingen fare. Jeg tror den distansen passer ham langt bedre enn 2000 meter. Det blir lavere tempo underveis, og styrke har Yarrah Boko nok av. Det viste han da han vant Harper Hanovers Lopp på Solvalla. Jeg er optimist, sier Darius Tamulevicius – som nok en gang utvider Frankrike-oppholdet.
– Jeg trives og har det bra, men har ikke blitt særlig mye bedre i fransk, sier Darius Tamulevicous.

……………………….

Det har ellers vært rolig på starthestfronten for vår del, og for de som har vært i ilden har det dessverre florert med galopper. Et fint unntak var Mirabelle Choice, som gikk bra til 3. plass på Jarlsberg fredag.

Lørdag stilte vi til start med abmisjoner både for Kejser K.D. og International Lover. Kejser’n rakk aldri startbilen, mens International ble påkjørt på oppløpet, hadde vært på trippelen, sa Kolle i etterkant. Kjedelig, men sånn er det innimellom. Lovely Salt satt hermetisk fast innvendig, spurtet bra da åpningen kom men for sent til å hente seg premie.

Tirsdag startet Dumdumgirl på Jarlsberg etter lang pause, Morten prøvde ny balanse på henne som ikke slo heldig ut og det endte i galopp, uansett så er hun på gang igjen nå. I går ble det galopp på Bjerke for Spirit Brodde, kjedelig for han var nr. 3 ut i oppløp og Morten mente han hadde flust av krefter på lager.

Kun to starthester denne uken totalt, vi trener på under flotte forhold her hjemme!