*V75 seier til Nozler
*Seier til Darcy Classic

Vi skriver lørdag, en trist, gråkald en, relativt rolig på stallen i dag uten noen starthester på Forus. En del har vært ute og trent i skogsløypene allerede, men for de fleste er det fridag etter at mange gikk intervaller på rettstrekka i går.

Den siste uka har følgende skjedd på startfronten:

I går knallet Darcy Classic til med seier på Jarlsberg, vi vet ikke om det var vi, kusk Kolle eller spillerne som var mest overrasket.. Uansett moro, at det begynner å løsne for Darcy. Blessed Kid Classic årsdebuterte, rakk ikke frem til premie, men leverte et greit løp med tanke på at han trenger løp i kroppen etter lang pause.

Torsdag hadde vi en laber lunch på Bjerke. Negotiable ble nr. 5 i montéløpet, Phoenix Frecel spurtet flott etter mye trafikktrøbbel men rakk bare frem til 6, Dreamline satt fast men fungerte fint.

Onsdag tok J.T.’s Crown en fin 2. plass i staylerløpet etter en meget bra avslutning. Selmas Classic var ute i det samme løpet, men for kapable men akk så usikre Selma endte det i galopp. Dream Superb satt bom fast, Kolle meget fornøyd med hvordan hun kjentes ut i årsdebuten, og Samsaia leverte en fin avslutning etter sen åpning til 5. plass.

Tirsdag på Drammen feilet Trigger Native grovt innledningvis. Lovely Salt feilt bak bilen, men hun reparerte strålende til 2. plass etter stort terrengtap. Ramsjerven leverte også et flott løp etter pause, han gikk hver meter i dødens og feilet i seiersstriden, kom seg nedpå og berget 3. plassen.

På Momarken gikk Dumdumgirl kanskje karrierens beste løp, til tross for at hun ble nr. 5. Hun tangerte sin personlige rek. til tross for at hun travet i dødens nesten full vei. Paisley Park gikk bra til 6., slet litt på svingene.

Thai Broadway i årsdebut
Vi var meget godt fornøyd med Thai Broadays årsdebut, men det var en annen norsk hest som imponerte noe helt sinnssykt i det samme løpet. Vi gratulerer så mye til kretsen rundt fantastiske Support Justice! Her sakset fra TGN:

Support Juctice slo svenskene!

Support Justice gjorde sin andre start for året i Kjell P. Dahlstrøms Minne på Mantorp mandag. Sammen med sin trener Geir Vegard Gundersen slo 5-åringen de beste svenske jevnaldrende.

Support Justice og Geir Vegard Gundersen fikk et fint løp i annet utvendig, mens tempoet var 1.10.3/1.14.5. På siste langside tettet ikke hesten helt, men samlet seg flott. Litt inne på oppløpet ble angrepet satt inn, og hesten slugget seg forbi Digital Ink kort før mål. Vinnertiden ble 1.12.6a/2140, og førstepremien var 150.000 svenske kroner. Vinneroddsen ble 5,14,
Digital Ink var meget tapper annen fra dødens, mens lederryggens Magic Tonight ble tredje. Mosaique Face kunne ikke forsvare seg de siste 150 meterne fra tet, og måtte nøye seg med fjerde.
Thai Broadway og Gunnar Austevoll angrep fra tredje utvendig inn på oppløpet, og fullførte fint til femte på 1.13.2.
……………………………

Her kommer referat fra uke 14!

Ellers var Yarrah Boko med på Felleskjøpets Vårslepp på Hønefoss på lørdag, og det var veldig hyggelig å se hvor mange som var interssert i å høre om Yarrah Boko og ikke minst hilse på ham. Yarrah selv tok det hele med stoisk ro, og så ut til å storkose seg blandt traktorer, agilityhunder, sauer, kuer, griser og reindsdyr!
-Men dere kunne jo tatt med noen gulrøtter da..! Godsaker eller ei, Yarrah Boko storkoste seg med massevis av klapp og godord fra publikum, han synes faktisk det er helt naturlig og riktig at alle skal beundre ham!:)

To spennende nykommere
Vi har fått inn to meget spennende hester på stallen, ingen ringere enn Viking Frecel og Makarov, som vi gleder oss stort til å jobbe med.

Sakset fra Trav24:

Viking Frecel vant Kriteriet 2011 for Jan Kristian Waaler mens Makarov vant Derby 2010 i Gunnar Eggens trening. Viking Frecel pådro seg en gaffelbåndskade mens Makarov ble operert i et framkne i vinter.

Nå er begge på plass i Vestre Ådal.

– Dette er kjempespennende hester. Viking Frecel er i gang med opptrening og går rett inn i opplegget mitt sammen med de andre. Så skal han følges opp av veterinær fremover. Makarov har pådratt seg en gaffelbåndskade og her er det et stykke frem. Vi har bygget en boks/luftegård ute som han skal stå i fremover. Det er begge hester som kan veldig mye. Får vi dem til så kan det bli gøy sier Trond Anderssen til Trav24.