Det er tunge tider på stallen om dagen, vi sliter med sykdom på mange av hestene, med de frustrasjoner og utfordringer det medfører. Det kjedeligste er at sykdommen i flere tilfeller har vært vanskelig å oppdage før start, hestene har trent normalt, hatt normal temp og de har også hatt normale blodverdier. Men, i løpsbanen har de langt i fra opptrådt normalt, flere har sett ut om om du har løpt rett i veggen. Sjekk i ettertid har på mange vist blemmer og slim i halsen…

Vi tar derfor nye forholdsregler, og lyser løpshestene i halsen før start. Det hører med til sykdomsbildet at flere av hestene også har slitt med magen, i form av løs mage/diaré og feil blodverdier på leververdier etc. Det virker mao. som om vi har fått en runde med en type infeksjon som påvirker hele hesten… Utrolig kjedelig, men vi får bare bite tennene sammen, ta våre forholdsregler for å begrense smitte, sjekke starthestene og håpe at det sklir fort over. Tiltak vi gjør for å situasjonen under kontroll er som følger:

1. Alltid ta tempen på hestene før trening.
2. Desinfisere bitt etc. før og etter bruk.
2. Sjekker starthester med blodprøve og halsjekk.
3. Vi har skiftet ut mye av grovforet med ny leveranse.
4. Begrense antall starthetser til stallen er frikmeldt.

Vi håper at “shiten” snart er på tilbaketur, kan love at det er tungt for oss å se på at hester som danset rundt banen for få uker siden nå kun er skygger av seg selv og mot normalt stopper fullstendig opp, flere uten noen innlysende årsak..
En mager trøst må være at når hestene først har hatt en runde med dette, opparbeider de større motstandskraft mot smitte og vil forhåpentligvis holde seg friske fremover.

Denne uka har hittil vært nitrist, på Bjerke i går bråstoppet Thai Voyager, Adrian Salt feilet mens Cantabharmony er den eneste med nogenlunde godkjent innats, ny pers 12.0 holdt bare til 6. plass. I dag gikk Thai Passion fint til 5. fra dødens etter pausen. En annen som har fått pluss i boka denne uka er Lakseide Cantona, satt bom fast til 5. med tørt krutt på lager på Drammen i går.

På lørdag hadde vi kun en hest til start under V75 på Drammen, Obi var ute i 4-års løpet og avsluttet meget bra etter sen åpning til 4. plass. Torsdag tok Fastmoney en flott 2. plass på Momarken, slått på foto. Onsdag var en ordentlig møkkadag på Jarlsbert, Robert Rambo stoppet (var potte tett i halsen), Swiss Point var under pari, behandlet, French Prestige ga seg fullstendig, også syk, mens Darcy Classic gikk bra til 4. plass.

Vi vet gjennom årelang erfaring at i dette gamet går det i bølgedaler, vi er definitivt langt nede i dumpa nå.. Men, her gjelder det bare å få hestene friske og tilbake i form igjen, så det er bare å krumme nakken og jobbe på…!