abkejservinnerbergenKejser K.D. fikk påvist bihulebetennelse etter sitt siste løp, og siden han nå er 12 år gammel er det en velfortjent pensjonist tilværelse og “hvile på laurbærene” som nå venter hedershesten Kejser’n. Her sakset fra Trav24:

Kejser KD har travet sitt siste løp.
Hedershesten stoppet i sitt siste løp på Momarken tirsdag og det ble etterpå påvist bihulebetennelse. Ettersom hesten faller for aldersgrensen ved nyttår valgte kretsen rundt hesten å sette en stopper nå.

– Kejser KD har vært et eventyr for oss eiere, trenerne som har hatt ham, oppasserne, kuskene som har kjørt ham og Trav-Norge for øvrig. Uten sine tre gaffelbåndskader kunne karrieren hans vært langt mer meritterende. Han var en startkatapult av de sjeldne som samtidig holdt godt til mål. Hesten vant en rekke V75-løp og de to triumfene i Ludvig Nilsens minneløp rager nok høyest, skriver eierne på sin hjemmeside, travermoro.no.

Kejser KD vant 35 av 97 løp, travet 11.3ak som fortest og tjente 1 753 924 kroner.

Nå skal Kejser KD få en roligere tilværelse som ridehest.

……………………..

Herlige Kejser K.D., 12 år i kroppen, 3 år i hodet! Her med oppasser Karina på ryggen klar for treningstur i skogen. Han er litt av en personlighet, Kejser K.D., som nå går en pensjonisttilværelse som ridehest i møte.

Herlige Kejser K.D., 12 år i kroppen, 3 år i hodet! Her med oppasser Karina på ryggen klar for treningstur i skogen. Han er litt av en personlighet, Kejser K.D., som nå går en pensjonisttilværelse som ridehest i møte.

Ellers har det ikke vært mye å rope hurra for på startfronten, vi sliter fortsatt med sykdom på stallen, og det er langt i fra noen morsom situasjon. Trond snakket med galopptrener Rune Haugen i helgen, han har hatt samme runden på sin stall, og hadde noen nyttige erfaringer å dele med oss. Vi har også hatt møte med våre veterinærer i helgen, og setter nå igang med flere tiltak for å få stallen hester friske og tilbake i form igjen.

*Vaksine som gir bredere beskyttelse og trigger imunforsvaret gis to ganger årlig.
*Utvidede blodprøvetagning
*Forbedrede rutiner for å ta tempen og holde strengre kontroll med avvik fra normal temp
*Bedre rutine med desinfisering av utstyr
*Karanteneboks langt unna løpshestene
*Omlegging av trening til mer styrketrening og mindre intervalltrening i en periode.

På startfronten har følgende vært i aksjon:
Lovely Salt statet på Klosterkogen lørdag i ulvelag, satt langt bak og endte uplassert. Fredag feilet Norse Ideal og Polar Rocky seg vekk innledningsvis, Swiss Point var syk og ga seg helt, Crunh Classic stod på bra til 5, mens Selmas Classic satt fast og avsluttet bra til 6. Torsdag ble det dg på Merlin Classic, Timely Fashion og Grace Classic endte uplassert. Onsdag ble det dg. i boka for Pine King L.