*I fjor: 8 Derby/Kriteriefinalister
– I år: 0… stang ut for stallen

Det er på det nærmeste Syden temperatur i Ådal om dagen, rett og slett fantastisk fine høstdager med sol fra morgen til kveld. Det har vært en stusselig høst for stallen så langt, i klasseløpskvalene hadde vi stang ut med både Thai Voyager og Obi, som begge var blandt forhåndsfavoritten i sine respektive kval, ingen av de øvrige tok seg til finalene.

Det er litt av en kontrast til fjoråret, hvor vi hadde rekordmange finalister på startstreken, hele 8 hester fra stallen var i de klassiske finalene. Men, det er bare å innse at mye sykdom de siste månedene har gjort at vi har kommet skjevt ut på hoppkanten. Det er bare å krumme nakken og jobbe på, vi har vært nede i en bølgedal, nå er vi topp motivert for å jobbe oss oppover kneika igjen.

Hittil denne uka har starthestene gjort sine saker bra. Mandag tok Merlin Classic en fin seier på Jarlsberg, men Thai Passion gikk bra til 4 i tøft lag. Tirsdag ble Mable Classic nr. 2 på Drammen, Ernestas kjørt prikkkfritt og nærmet seg meter for meter mot mål etter sen luke. Stallvenninde Josselyn Classic feilet innlednigsvis men knep siste premien. Saturn var ute med debuterende Signe Steen på ryggen i går, ble dessverre hengende i døden og endte første utenom. I dag gikk Lakeside Cantona et bra løp til annen, fikk luken for sent og hadde full fart i mål. Lovely Salt avsluttet også bra fra de bakre rekker til 4. plass.

Det virker som om stallformen er stigende, vi får virkelig håper det stemmer og at vi er ferdig med sykdom for denne gang.