blodprøver 2015-03-06 010

Kristian i full gang med å analysere blodprøvene i sitt eminente friluftslaboratorium! 🙂

 

blodprøver 2015-03-06 007

Walmart er ferdig med dagens treningsøkt, og Kristian tar blodprøve for å teste hvor høyt han ligger ihht. melkesyreterskelen. Kjempespennende og ikke minst nyttig informasjon for justering av treningen på hver enkelt hest, dette her!

Her kommer en liten fredagrapport, om hva som har rørt seg oppe i de dype Ådalsskoger i løpet av dagen!

Det har vært full fart med trening av hester, og ikke minst har vi i dag satt i gang med et meget interessant prosjekt, nemlig måling av laktatnivå i blodet, altså hvor mye melkesyre den enkelte hest har etter trening. Veldig spennende, og meget interessant, og det essensielle er at vi nå kan kartlegge hvor hver enkelt hest står treningsmessig. Vi fikk virkelig noen a-ha opplevelser i løpet av dagen, og vi ser frem til å få kartlagt hvor alle stallens hester står. Metoden som brukes er å ta blodprøve umiddelbart etter en treningsøkt, og vi vil fremover sjekke hvor høyt melkesyrenivå hestene får gjennom de ulike treningsmetodene; klatring, trykkvogntrening, intervaller på rettstrekka, hurtigarbeid på bane, etc. Vi gleder oss til å jobbe videre med dette, og vi ser alt nå at det vil være et svært verdifullt hjelpemiddel for å optimalisere treningen for hver enkelt hest.

Hollyogtone (1)

Hall of Rolls er halsoperert, og fordriver dagene med å tusle i walkeren. Hun er tydelig uenig med “mor” Tone om at dusjing av beintøyet er nødvendig etter endt økt…! 🙂

blodprøver 2015-03-06 005

Vi møtte Stine på den røde fare på vei opp for å ta laktattester, stilig ekvipage!

Obi6mars (3)

Boooring, synes Obi, men han må pent finne seg i det! Oppasser Karina gjør en flott jobb med Obis verdifulle bein, her er det Bio Light og magnetterapi etter endt treningsøkt.

Lunch (1)

Dagens højdare! I dag bød Leif Gunnar på nydelig fredagslunch med laks og eggerøre, mmmm, gjett om vi koser oss!