Viking Frecel

En fantastisk flott hest er han, Viking Frecel. Vi trodde på en toppsesong for ham i 2015 etter en flott innledning på året, men slik skulle det dessverre ikke gå…


U
trolig kjedelig, men faktum er at Viking Frecel har slått opp den gamle gaffelbåndskaden på venstre bakbein. Han ble derfor strøket fra løpet på Bjerke på onsdag, og undersøkelser på Veterinærhøyskolen avdekket at gaffelbåndskaden igjen var aktivisert. Viking Frecel var ikke halt på mønstring eller bøyeprøver, beinet var heller ikke særlig hovent, men vi sjekket på mistanke siden han fylte litt mer enn normalt. Veterinæren kunne ikke si med sikkerhet om det dreide seg om en ny skade, men da bildene ble sammenlignet med tidligere ultralydbilder var konklusjonen klar. Den gamle skaden han pådro seg i 2013 var slått opp, og det var i tillegg en reaksjon på den ene gaffelbåndgreina innvendig på koden.

Viking Frecel kom inn på stallen her for opptrening etter skade for litt under et år siden, og vi har rukket å bli veldig glad i denne flotte hesten som har en stor personlighet og mye utstråling, han har vært en sann glede å jobbe med. Han hadde begynt 2015 sesongen på flott vis, i hans siste start ble han nr. to i Ludvig Nilsens Æresløp på Drammen.