OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oppasser Misha har all grunn til å være stolt av Walmart, som tok sin tredje strake seier på Biri på fredag. Flinke gutter, begge to! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aqua Challenger og Misha klar for avgang til Biri, hvor Aqua tok en flott 3. plass.

Oppsummering av uka som gikk

Hestene stod for flere fine prestasjoner i uka som gikk, med NM bronsen til Aqua Challenger og seieren til Walmart som høydepunktene. Vi har slitt litt med dårlige blodverdier på hestene (leververdier) de siste to ukene, og har nå byttet ut hele grovforpartiet da vi mistenker at det er dette som er årsaken. Til tider har det sett ut som i et fjøs på stallgangen, mange bløte mager, for å si det sånn. Blodprøver har vist at det har slått ut hardere på enkelte hester enn på andre, bl.a. hadde både Hades Håleryd (nr. 6 på Årgjeng) og Zeema Zamar (upl.)  som startet i Sverige uten suksess mageproblemer i forrige uke og utslag på blodprøvene.
Nå har vi fått et trailerlass med nytt for, og magene på de fleste virker stort sett å ha normalisert seg.

På Bjerke onsdag hadde vi kun en starthest, nemlig Oslo Kronos som tok en fin 3. plass i tøft lag. På Bjerke torsdag ble det også bronse til stallens eneste starthest Carmen Bowl. På Biri fredag gikk Clint Classic og Hickothepooh bra til henholdsvis 3. og 4. plass i unghestløpet, begge med trafikkproblemer underveis og kjapp avslutning. Selmas Classic forsvant i galopp, noe han dessverre gjør titt og ofte… Airstrike One er i fin utvikling, ble nr. 5 og rekordforbedret seg med 1,4 sek. til 16,0. Samme løpet ble vunnet av stallkompis Walmart, som tok sin tredje strake seier. Veldig moro, for Walmart har vært en tålmodighetsprøve for sin eier Josten Engan med stort sett bare galopper og tull og tøys innledningsvis i karrieren. Calvin Classic avsluttet kvelden med en fin 3. plass etter en fin-fin sluttspurt.

På Biri lørdag hadde vi Mr. X.F. Royal og Aqua Challenger til start i NM, mot Support Justice & Co. Sistnevnte tok en strålende og bejublet seier, og kopierte med dette NM triumfen fra 2014. For Mr. X.F. Royals del ble det dessverre helt feil, etter en voldsom åpning hvor han etterhvert ble kjørt til tet, fikk han melkesyre og ga seg ti slutt. Vi er uansett bare fornøyd med å ha ham tilbake i løpsbanen igjen, og han trengte løpet etter lang pause. Aqua Challenger var virkelig ute i ulvelag, men at han hadde nest minst penger på bok affiserte ikke Aqua, som stod på flott til bronse. Han har skjørt beintøy, den godeste Aqua, og datt litt utav det på slutten av løpet og må tåle en r i boka, veterinærsjekk er neste post på programmet. Uansett, stort grattis med flott NM bronse til kretsen rundt Aqua Challenger! 🙂