OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trespasser ga oppasser Misha en fin bursdagspresang!

Full fart på Biri!

Vi reiste mannsterke til Biri på søndag, med ikke mindre enn 14 starthester fordelt på tre biler, flere av hestene stod for fine prestasjoner med Trespassers seier som prikke over i’en. Vi hadde selvsagt håpet på flere seiere, men uansett kjempet de fleste av hestene i toppen så det må vi si oss fornøyd med. Kampen om trenerchampionatet og et års lån av bil tetner til, kollega Steinseth hadde en strålende kveld med sine 22(!!) starthester, og fikk over 20 poeng mer enn oss med fire seiere, det skal mye til for at han ikke drar i land seieren, siden vi er ganske så tynt representert i kaldblodsløpene på fredag, som er siste kjøredag..! Uansett utfall, det er et flott tiltak fra Biris side, de er flinke på å dra i gang ulike typer cup’er og konkurranser som skaper engasjement og moro.

Her er noen bilder fra søndagens Biritokt:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gutta boys klar til avgang, Callias Va Bene foran,  Norse Ideal og Trespasser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trespasser har en noe underlig sveis om dagen, sparer nemlig til litt fyldigerer pannelugg..! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Store og staselige Max Millan klar for avgang Biri

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lurt å ha noe i ørene mener oppasser Misha, Trespasser er på ingen måte enig..!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Airstrike One er en særs våken type, som får med seg alt som skjer i stallen, prøver ihvertfall!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pontiac og Airstrike venter på at de siste hestene skal bli ferdig, før alle skal på bilen og nesa vendes mot Biri

OLYMPUS DIGITAL CAMERAThai Voyager ber vi ikke om å stå stille og poserer, han har store motforestillinger mot posering..! Men vakker, det er han! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er litt logistikk som skal gå opp når 14 hester, vogner, utstyr og folk skal dra avgårde, men våre flinke stallfolk har heldigvis stålkontroll på det meste!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da varmer du den mellom 3. og 4., så bruker vi Contender’n på den i 5, og bytter vogner, så forvarmes den på lillebanen og vi river sko fram på den etter varming, og så.. osv osv  Vi kan love at det er mange detaljer som skal planlegges og mye som skal gjøres i løp av en kveld på banen med 14 til start! Trond og Kristian legger alltid en slagplan før løpsdagen så de har kontroll.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Max Millan synes det er mye spennende å se på på en travbane. Han er nemlig helt fersk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mekking av vogner, vi fikk god hjelp av “Lille Kolle”, alias Lars Fredrik Kolle, som ofte stiller opp og hjelper oss på banen. Tusen takk for det, Lars Fredrik, settes stor pris på! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bente tar en siste puss på løpsselen, må jo opptre med stil må vite!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kristine seler på stallens største hest, Almost Genius (ja, faktisk enda større enn Fabi Boko..!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For de som har lyst til å prøve å ta bilder gjennom vinduet på restauranten; -det er ikke så lurt…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Polar Rocky og eier Anita Kringlethaugen. Her har han fått en velfortjent dusj og ukeskvota med godis av sin kjære eierinne etter fin innsats.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Malmin i aksjon, boksene måker seg ikke selv, og alle bidrar så vi skal komme raskt avgårde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKristine Lier med passhestene sine Airstrike One og Pontiac, som begge tok fine bronseplasser på søndag. Bra jobbet Kristine! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sånn, da er boksene ferdigmåket, hestene klargjort og vi er klare til å ta fatt på hjemturen. Mc’ern på Gjøvik neste!

Kort oppsummering av kveldens prestasjoner

I kveldens andre løp feilet Callias Va Bene seg bort, synd, han var blandt favorittene etter sin fine seier sist, men trives dårlig med brodder..Airstrike One gikk bra til 3. plass, mens Trespasser var tilbake som vinner etter solid spurt via sporene. Veldig moro, Trond har kjørt sitt “gamle” trykkvognopplegg på ham, og det har han svart veldig fint på.

I løp 5 forsøkte Calvin Classic å nå teten fra spor 5, det endte i dundrende galopp i første sving. Norse Ideal hadde vi seiersambisjoner med, men han var syk for dagen og ga seg mye. Bro Point var ute etter 8 mnd. pause, fikk et fint løp innvendig og ble nr. 5. Polar Rocky var tøft ute grunnlagsmessig, men avsluttet meget bra til 4. plass.

I løp 6 hadde vi med tre hester, Stormbringer G.R., Darcy Classic og Thai Voyager. Det var ingenting å gjøre med en god Todays Shotgun, men hestene stod for fine prestasjoner og besatte de tre neste plassene, Thai Voyager nr. 2, Stormbringer G.R.  nr. 3, og Darcy Classic nr. 3.

I kveldens 7. løp hadde vi Marilyn Classic, Max Millan, Pontiac og Almost Genius til start. Marilyn gikk bra til 5, Almost Genius havnet i dødens og trøtnet noe til slutt, nr. 6, Max Millan var Kristian meget godt fornøyd med, selv om han feilet og måtte nye seg med 7. plassen. Vår siste hest var Pontiac, han ledet i det lengste men ble spurtet ned til slutt og endte på bronseplass, vi gir ham + i margen for innsatsen.

…..Og det var, phu! en innholdsrik kveld på Biri! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stormbringer G. R. fortjener bilde “på trykk”, gjør alltid gode løp, og søndag ble det bronse på Biri. Mer moro i vente med denne karen! 🙂