laser-tile-pa-gangen
Flere av stallhestene har slitt med mageinfeksjon

Vi sliter med sykdom på stallen for tiden, og jobber på spreng for å finne ut av årsaken til problemene.
Hestene som har startet de siste løpsdagene fra stallen har underprestert kraftig. Across My Heart ga seg fullstendig på onsdag, Calvin Classic var favoritt på Drammen torsdag, ga seg runden igjen, Vici Classic var også en skygge av seg selv, mens Norse Ideal var under pari til siste premien som en av favorittene på Bjerke mandag.

Problemet er mage/tarm relatert, det har til tider sett ut som et fjøs på stallgangen, for å si det sånn. Flere av hestene har slitt med diaré, noen har også hatt forhøyet temperatur. Blodprøver har vist forhøyning  på leververdi på enkelte, men ikke på alle vi har tatt prøver av.

Hva gjør vi?

Vi jobber for fullt for å finne ut av problemet, og har iverksatt følgende tiltak:

-Sendt inn flere uavh. prøver av høyet til analyse for hygienisk kvalitet og forkvalitet, glukose, stivelse, protein etc.
-Sendt inn prøver av kraftforet til analyse
-Vet. har tatt avføringsprøver av hester med diaré, analyserer for parasitter, bakterier, sporer, toksiner, e-coli, salmonella etc.

Vannprøver har vi ikke sendt inn, siden vi har brønnvann og alle på gården drikker av dette er det lite trolig at årsaken er å finne der.
Det kan også dreie seg om en type smittsom virusinfeksjon som går på mage/tarm, dette er også under utredning.

I påvente av at vi får svar på hva som er galt, starter vi pt. minst mulig, og selvsagt kun med de hestene som virker friske og raske.

Kjedelig dette her, men sykdom er dessverre en del av det å holde på med hest, nytter lite å klage over det. Alt fokus er nå rettet mot å  å finne årsaken til problemene og å få hestene friske og raske igjen.